Potrebujete nasvet? Kontaktirajte nas v delovnem času od pon. do pet. med 9h in 16h na telefon: 02 / 252 36 36 in 031 217 332 ali pišite na e-mail: sm@zlatarnica14k.si

Obroč Dravska vila

Stanje zaloge: Na zalogi

299,00 €
ali

Hiter predogled

Obroč z obeskom mistične Dravske vile iz znane Mariborske pripovedke o dravskem vodovniku Gesterinu.

Obroč Dravska vila

Double click on above image to view full picture

Pomanjšava
Povečava

Več pogledov

Podrobnosti

Unikatna ogrlica z velikim obeskom, ki ponazarja rojstvo Dravske vile na obrežju, s soncem obsijane reke, obdane z griči mogočne Dravske doline.

Avtorski nakit s podobo Dravske vile lahko podarite kot izviren spominek Slovenije in mesta Maribor.

Material: srebro (925).

Premer srebrnega obeska: 60 mm.

Premer obroča: 14 cm.

Debelina obroča: 1,1 mm.

Preberite legendo:

Legenda o Dravski vili

V starih časih je živel v divjih vrtincih srebrne Drave povodni mož, dravski vodovnik. Prebival je s tremi  hčerkami, povodnimi deklicami, v steklenem gradu na dnu dravskega vrtinca. Te dravske vodovnice so živele v gradu brezskrbno življenje; kadar pa jim je bilo dolgčas, so se spustile v vrtinec, ki se je vrtel nad vodovnikovim gradom in tako vezal dravsko dno z rečno gladino in vlažnim zrakom, napojenim z vonjem pohorskih gozdov in smolnatega lesa ter zlatim soncem. Ta rečni vrtinec je vodovnice zavrtel in prisukal na površje srebrne Drave. Tedaj so se igrale z dravskimi valčki, lovile vonj cvetočih trsov in zlato sonce jih je hitro pripravilo do počitka. Lepe  vodovnice so sanjale o mladih brstičih in novih cvetovih-ganjene so začutile, da so po njihovih koreninah zaplale bajne moči.

Tedaj se je zganilo dno srebrne reke; iz čudobajne korenine so pognale rožna stebelca s cvetnimi popki, ki so se odprli in skrivnostne dravske vodovnice so vzcvetele v  Dravske vile.

A da bi vse to lahko videli,  je treba imeti na široko odprto oko in začutiti na sebi pogled bledega lica z dolgimi zlatimi lasmi ter slišati tudi samega sebe - sodobnemu vrvežu navkljub.